Torsdag 3 november 19:00, Drottninggatan 6c

DÄRFÖR FLYR VI är en pjäs skriven av ukrainske dramatikern Andriy Bondarenko som under hösten 2022 vistas på Artist in Residence på Rikstolvan utanför Simrishamn.

Fritt inträde!

19.00 Läsning ur ”Därför flyr vi” med Åsa Ahlander, Elias Faingersh och Keren Klimovsky. Översättning av Diana Dobrodii.
19.20 Paus
19.30 Samtal mellan Andriy Bondarenko och Mikael Nyqvist. Tolkat av Diana Dobrodii 

DÄRFÖR FLYR VI skrev Andriy Bondarenko efter att kriget i Donbas bröt ut 2014. I texten träffar vi mamman Olha och dottern Lena, en familj från Donbas som har blivit internflyktingar och som letar efter ett nytt ställe att bo på. De beger sig till mellersta Ukraina och första natten på flykt spenderar de i ett hus som väcker både tröst och misstankar. Ägaren till huset, Bohdan, förefaller inte minst lika konstig.

ANDRIY BONDARENKO är dramatiker, journalist, kulturvetare, doktor i filosofi samt medgrundare av Dramatiska Teatern i Kiev. Han har skrivit ett flertal pjäser som har spelats på teatrar i Lviv, Kiev och Zaporizhia och som även har nominerats på de stora ukrainska teaterfestivalerna. Han har även regisserat kortfilmen ”Natt med Natalia” (2017). För tillfället är han chef för institutionen för litteratur och teater vid Lviv Puppet Theatre.

Välkomna!

Lämna ett svar