Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Svenska PEN: Yttrandefriheten i Afghanistan under talibanerna

9 december, 2021 @ 18:00 - 19:30

Gratis

I augusti tog talibanerna åter makten i Afghanistan. Vad har maktövertagandet kommit att innebära för författare och journalisters möjligheter att uttrycka sig i Afghanistan och hur är nu situationen för kvinnor som arbetar inom media och kultur?

PEN Malmö har bjudit in Samay Hamed, författare, konstnär och f.d. ordförande för PEN Afghanistan, samt poeten och journalisten Nilofar Langar till ett samtal om situationen för yttrandefriheten i Afghanistan och hur framtiden för media och författare ser ut i landet.
Medverkar gör också Elisabeth Löfgren och Hanna Nordell från Svenska PEN.

Samay Hamed har skrivit ett 40-tal böcker och även låttexter och arbetat för TV. Han har belönats med flera internationella priser som International Press Freedom Award oh Tuchoskypriset. Han har även varit rådgivare åt Afghanistans president och är för närvarande ordförande för 4Cs for Afghanistan.

Nilofar Langar är poet och journalist som har arbetat för en rad olika medier i Afghanistan. Hon debuterade som poet 2017. 2019 tvingades hon lämna Afghanistan och arbetar idag som korrespondent för Skandinavien åt Afghanistan-International TV.

Detaljer

Datum:
9 december, 2021
Tid:
18:00 - 19:30
Kostnad:
Gratis

Plats

Anti
Drottninggatan 6c
Malmö, 21211
+ Google Map
Visa Plats-webbplats