Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Freud och dödsdriften

4 december, 2021 @ 19:00 - 20:30

Vad har psykoanalysen att säga om döden? I jakt på svar träder svenska och internationellt verksamma psykoanalytiker, filosofer och författare in i en rymd där livets och medvetandets frånsidor sammanstrålar: Döden och det omedvetna.
1920 publicerades ”Bortom lustprincipen”, Sigmund Freuds mest radikala text sedan Drömtydning. I denna spekulativa och kontroversiella artikel införs ”dödsdriften” i den psykoanalytiska teoribildningen. Begreppet betecknar en elementär kraft i människan som strävar efter utslockning, som arbetar för att utplåna livet självt. Därigenom placeras döden i själslivets centrum.
Freud och dödsdriften är utgiven av TankeKraft Förlag och rymmer texter av Charlotta Björklind, Lorenzo Chiesa, Johan Eriksson, Derek Hook, Per Magnus Johansson, Pablo Lerner, Catherine Malabou, Ulf Karl Olov Nilsson, Dany Nobus, Anders Olsson, Hans Ruin, Gustav Strandberg och Tobias Wessely.
Den 4 december bjuder vi in Anings Anders Lindström, legitimerad psykolog, för att samtala om begreppet – och om bidragen i antologin – med bokens redaktörer Pablo Nerner och Tobias Wessely.
“Freud & dödsdriften” finns förstås till försäljning under kvällen. Fri entré.
Väl mött!

Detaljer

Datum:
4 december, 2021
Tid:
19:00 - 20:30

Plats

Anti
Drottninggatan 6c
Malmö, 21211
+ Google Map
Visa Plats-webbplats