Foto: Mikael Lundblad

DET FALLNA IMPERIET: MARTIN KRAGH I SAMTAL MED SARA STENHOLM, lördag 6/8 16.30

Martin Kragh är biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och docent vid Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier vid Uppsala universitet. Han skriver återkommande för Svenska Dagbladets kultursida om östeuropeisk politik och historia. I sin nyutkomna bok Det fallna imperiet tar Kragh ett helhetsgrepp om Vladimir Putin och den ryska historien, från Tsarrysslands fall till Sovjetunionens upplösning och det postsovjetiska Ryssland. I förordet, skriver två dagar efter Putins invasion av Ukraina, skriver Kragh: “Detta är Putins krig. Inte det ryska folkets, i vars namn han uppträder på den internationella arenan. Han drömmer om ett nytt Jalta, hotar omvärlden med kärnvapen, och söker förnedra och dominera sina grannländer som han kallar broderfolk. Svaret är att förvägra honom dessa privilegier.”

Möt Martin Kragh på Östlitt– lördagen 6 augusti kl 16.30, då i samtal med journalisten och författaren Sara Stenholm.

Lämna ett svar