Lördag 28 maj 19:00, Drottninggatan 6c

»Jo, jag måste till Zürich ett par dagar igen. Min mor ville absolut prata med mig. Hon hade ringt och bett mig komma snabbt, det hade varit rätt hemskt på telefon. Och av nervositet över det där hade jag mått så dåligt hela långhelgen att jag led av svår förstoppning. Till det måste jag dessutom säga att jag för ett kvartssekel sedan hade skrivit en historia som jag av någon anledning som jag tyvärr inte minns längre kallat Faserland. Det slutar i Zürich, så att säga mitt på Zürichsjön, relativt traumatiskt.«

Christian Krachts roman Eurotrash är en vidräkning med den egna, skandalösa familjehistorien liksom med Europas nazistiska skuld. En elegant, underhållande autofiktiv roadtrip, en bländande satir.

Den 28 maj besöker Krachts översättare och svenska förläggare Anna Bengtsson Anti, för ett samtal med litteraturkritiker Mats O. Svensson om vad som gör Krachts författarskap så briljant, så komiskt – och så omdiskuterat.

Fritt inträde, Krachts böcker finns att köpa under kvällen.

Väl mött!

__________
Evenemanget arrangeras med stöd av Kulturrådet och Malmö stad.
_______________________________
Christian Kracht, född 1966 i Schweiz, debuterade 1995 med romanen Faserland (sv. övers. 2014) är en av den tyskspråkiga litteraturens mest hyllade och omdiskuterade författare. År 2012 tilldelades han Wilhelm-Raabe-Literaturpreis för Imperium. Ur prismotiveringen: »Imperium balanserar skickligt på gränsen mellan komik och skräck och utgör en betydelsefull knut i den tyska samtidslitteraturens väv.«

Lämna ett svar