Måndag 6 juni 19:00, Drottninggatan 6c

Aina Myrstener Cello, född 1985 i Stockholm, är kompositör och cellist och har arbetat med alltifrån postklassisk musik till improvisation, alltid med utgångspunkt i den elektroniska musiken. Hon experimenterar med ljud från nästan enbart sin cello som hon klipper ihop, spelar och samplar i många slingrande lager. Repetitiva rytmer samsas med stilla klanger, maximalism i det minimalistiska. Den 27 januari släppte Aina den sista delen i trilogin Cellomusik (Flora & Fauna), allt sammanställt i en exklusiv box.

Sedan 2016 har Aina haft ett nära samarbete med filmaren Erik Ogenstedt (född 1985), som bildsatt hennes musik i form av musikvideor till Oriens och Albumblad samt visuals till flertalet konserter. 2019 ställde Aina och Erik ut verket Elektroakustisk improvisation på det nu nedlagda Konsthall i Årsta, där deras båda konstarter sammanfogades. Nu gör Aina och Erik en miniturné tillsammans där både ljud och bild får utrymme. Sista anhalten blir Malmö och Anti, den 6 juni.

Väl mött!

Lämna ett svar