Lördag 7 maj kl. 19, Drottninggatan 6c

jag undrar vad som har påverkat mig mest: att känna dig eller att förlora dig

I Hanna Rajs första roman står den frågeställningen i centrum. Berättaren Hanna har inte ”gått vidare” sedan vännen Cristina dog för snart tio år sedan. Men varför är det som hände då så närvarande och vad innebär en förlust? Cristinaboken är en vänskapsskildring, en uppväxtskildring och ett försök att förstå en sorg som fortsätter.

Möt Hanna Rajs i läsning och samtal med poeten, essäisten Erik Lindman Mata den 7 maj. Romanens frågeställningar vidgas. Vem kan betrakta romanen som en kaddish? Vad betyder fotografierna för förlusten, för minnet? Hur kan man leva upp till någons död, hur gör man en älskad rättvisa? Varför en roman? Om ältandet, om skrivandet i dess ärlighet och tillrättaläggande, om minnets detektivarbete.

Minnet fuckar med en
man undrar ju hur det ska gå att lita på
något jag skriver

Väl mött!

Fritt inträde, Hanna Rajs (och Erik Lindman Matas) böcker finns att köpa under kvällen.
_______________
Evenemanget arrangeras med stöd av Kulturrådet och Malmö stad.

Fotografi/författarporträtt: Suri Rajs Lara

Lämna ett svar