Torsdag 7 april, Torna Hällestads lanthandel, kl. 19.
Hedlandet residens bjuder in till samtal med Niklas Qvarnström: När det som redan har hänt får ett slut.

Nu är det åter dags för samtal om samtiden och framtiden på Lanthandeln i Torna Hällestad. På plats finns Niklas Qvarnström med sin diktsamling Irenes tillstånd och andra formler.

”Dikterna i den här boken är episka. När de skrivs – i framtiden – har allting redan hänt.”

Förvisso lockas läsaren in i Irenes tillstånd, av ett lätt anslag och ett sagolikt berättande, bara för att vilseföras i det komplicerade system av förbindelser, speglingar och paralleller som dikterna väver mellan sig. Det ska visa sig att det som sägs och påstås, det som antas och föreställs, på ett liksom baklängesgående, nästan omärkligt vis, faktiskt har ägt rum. Till slut.

För trettio år sedan debuterade Niklas Qvarnström som litteraturkritiker, för tjugo år sedan som författare och i år som poet. Irenes tillstånd och andra formler ges ut av Anti editör. Mer om Niklas Qvarnstöm här.

Plats: Torna Hällestads lanthandel
Datum och tid: 7/4 kl. 19.00
Kostnad: 125:- vari en mumsig och närproducerad soppa ingår.

Lämna ett svar