Onsdag 16 Mars kl 19, Drottninggatan 6

Hygien är en attack
på livet för en hund
Hygien är en tillväxt
av tvättad päls
Hygien är en räv
som änkling,
hatet som särling

Tom Van de Voorde är född 1974 i Gent. Sedan debuten 2008 har han som poet, översättare och arrangör blivit en centralfigur på den unga flamländska lyrikscenen. Han skriver en poesi som ter sig som en ovanlig, ibland oroande, utforskning av naturen och samhället, som inte tvekar för att ta ställning mot de politiska systemens absurditeter och grymheter. På svenska introducerades han, i Per Holmers översättning, med Kärlek och jord. Nu utkommer Din tyngkraft min fjäder på Rámus förlag (också den i Per Holmers svenska språkdräkt).

Möt poeten och hör honom läsa när han i sällskap med sin svenska förläggare Per Bergström kommer till Anti onsdagen den 16 mars. Fritt inträde! Alla böcker är till salu.

Så här skrev UKON i SvD för några år sedan: “För några år sedan hörde jag den flamländske poeten Tom van de Voorde läsa på en poesifestival i Slovenien. Det var säkert tusen personer i publiken och stekhett, 40 grader trots sen kväll. Han läste koncentrerat, ödmjukt, med ett slags lätthet som dynamiskt kom att spela mot dikternas uppenbara integritet. Det var riktigt, riktigt bra.”

Lämna ett svar