LÖRDAG 12 FEBRUARI 19.00, ANTI
Februari, vi kan börja om. Först med dubbel glädje, delad glädje: nyutkomna böcker av Erik Lindman Mata och Kristoffer Appelvik Lax.

Liten lek
är en vild önskan om att kunna dokumentera och känna. Bokens 40 dikter och dussinet foton, omtumlande och oformliga, är ett upprört och uppspelt iakttagande, ett dopp ned i tid, åtrå, sinnesintryck och sår. Snabbt växande och lika snabbt förmultnande – Erik Lindman Mata presenterar ett…
”slags kista FULL AV jord där dagarna & sakerna & begäret
alla slår rot, slår in & växer hop men långt in”…
vilket fick Martina Lowden att kastas mellan frustration och entusiasm (entusiasmen vann): “Erik Lindman Mata har en massa verb han älskar, till exempel veckla, löddra, pulsa, klampa, spotta och fingra. … Det är vad man älskar som räknas, och här finns många dikter att älska.”

Och vardagen då när vi stryker och kardar seriöst
är Kristoffer Appelvik Lax debut.
“i kudde lila som lupin
i kudde med fem tusen trådar
i kudde som ett stycke utskuret i ett
han gnuggar mig med småblad och rossmärtan blir spridd och såklart röd
leder mig med hand av ljus och ord”
Texten, relationen gemensamt utraderad, struken. Och kardad, sammantvinnad.
“En anmärkningsvärt stark debut.” skriver Ylva Gripfelt i ETC och lägger märke till att “Kupan som form återkommer i ord som valv, svank, gap och grop, våg, handrygg, fördämning och kalk. Dikten gör tydligt att form inte kan separeras från känsla. Det som sker är av formerna att döma mjukt och upphöjt, erotiskt och svårt.”

Till Anti kommer Erik och Kristoffer lördagen den 12 för att i alternerande läsningar framträda med sina dikter. Mimounah Alma, poet och tidigare student vid Biskops-Arnö, publicerad i bl a Kultwatch, 20tal, Pralin Magasin och L’amour – La mort, läser med dem. Liten lek utges av Nirstedt/litteratur.


Och vardagen då när vi stryker och kardar seriöst ges ut av 20TAL Bok. Böckerna finns att köpa till förmånligt pris. Under rådande restriktioner och enligt rekommendation släpper vi inte in alltför många – så kom i tid!
Väl mött!

Lämna ett svar