Torsdag 11 november kl. 19, drottninggatan 6.

Amazon har gjort grundaren Jeff Bezos till världens rikaste man. Nu har e-handelsjätten etablerat sig även i Sverige. Företaget vill visa upp en kultur av laganda där medarbetarna ”arbetar hårt, har roligt och skapar historia” och dess logotyp bildar en glad mun. Men bakom leende paket, hurtfriska motton och peppande evenemang döljer sig en annan verklighet. För framgången vilar också på knäckta ryggar, tuffa arbetsvillkor, osäkra anställningar, övervakning och motarbetande av fackföreningar.Boken är samtidigt en berättelse om hur arbetsmarknaden förändras i och med den växande e-handeln.

Väl mött lördagen den 30 oktober! Vi släpper in från och med 18.30, samtalet pågår i en knapp timme. Boken finns förstås till försäljning under evenemanget. 

Journalisten Julia Lindblom (f. 1989) har sedan 2019 rest runt till Amazons gigantiska lager i Europa och pratat med lagerarbetare, leveransbud och andra som under hot om uppsägning försöker organisera sig för bättre villkor. Julia Lindblom är verksam på tidningen Arbetaren och tilldelades Svenska Byggnadsarbetareförbundets kulturstipendium för journalistik 2019.

Lämna ett svar