“Den svarta boken (B-sidor) är en koncentrerat ursinnig dikt i två sektioner, som vänder det sociala och politiska ut och in. Samtidigt slängigt och dräpande tecknar Aburas konturerna av den eurocentrism och det sticka huvudet i sanden-beteende som präglar vårt samtida politiska hyckleri. Diktarens vägran att låta ilska övergå i uppgivenhet, Aburas kvardröjande i oförsonligheten, är en appell till läsaren. Gör med den som ni vill”

På lördag firar vi utgivningen av Lone Aburas Den svarta boken (B-sidor), som översatts av Helena Boberg och som under en svart sol skär genom det smöriga litteratursverige. Lone kommer till Anti i sällskap av stjärnskottet Deniz Kiy. Han utkom i år med debuten BLÅ ØJE (TÜRKÜ), en uppgörelse i paritet med Aburas författarskap? Ur Den sorte bog läser Lone, parallellt med Helena Boberg, som läser Den svarta boken. Fritt inträde, förmånligt releasepris på böckerna. Signering. Kanske mat & dryck. 

”Det här är brännhet och helt akut dikt, dikt som är nödvändig och framträdande, och förtjänar en framträdande plats i samtidslitteraturen som ett av dess mest suveräna inslag.”
– Bernur

Lämna ett svar