Fotograf: Kevin Chang


Anti, Drottninggatan 6, 22 september kl. 19.00

“För att förstå fotografiernas ordning skulle jag ha varit tvungen att förstå vad som föregick dem, veta någonting om Hieus inre liv, det som upptog honom under de där månaderna. Det vill säga: en väldig kärlek, blossande röd, rinnande ut över kanterna.”

*
SKUGGA OCH SVALKA
* samtal mellan Quynh Tran & Elise Karlsson
* läsningar av Erik Lindman Mata & Lisa Marainen (& av huvudpersonen, förstås)
*

Má och Hieu – allt kretsar kring dem.
Má drömmer om pengar, Hieu om de vackra flickorna. Vid deras sida befinner sig sonen, lillebrodern, ständigt i utkanten av händelserna. Gradvis sluter han sig i sina studier, förtrollad av sin egen häpnadsväckande intelligens.De utgör en avskild värld i den lilla österbottniska staden. Má och Hieu – gång på gång krockar deras viljor våldsamt med varandra och med stadens snävhet. De lever bland människor som hela tiden pratar, som inte begriper någonting om behovet av skärpa och skugga.Skugga och svalka är Quynh Trans debut; en roman om kärlek, besatthet och vad det innebär att vara familj. Den 22 september bjuder vi in er att fira debutanten på Anti. Med sig har han sin redaktör på Norstedts Elise Karlsson, och poeterna Erik Lindman Mata och Lisa Marainen.
Vi bjuder på mat & dryck. Alla är välkomna! (tills det blivit för trångt) Dörren öppnas 18.30, kvällen inleds ungefär 19.15.


Quynh Tran är född 1989, uppvuxen i Jakobstad och numera bosatt i Malmö. Han är utbildad på Biskops Arnös författarskola och jobbar som psykolog.

Elise Karlsson är författare, litteraturkritiker och förlagsredaktör på Norstedts. Som författare är hon aktuell med Smuts, en fristående systerbok till Klass (2016).

Lisa Marainen skriver poesi på samiska och svenska. Hon har bland annat, tillsammans med Erik Lindman Mata, bidragit med texten Snus & Nejlika till Fronesis: Vänskap.

Erik Lindman Mata debuterade med buller & bång som poet med PUR, för vilken han mottog både Borås tidnings debutantpris och Katapultpriset 2021. Hans senaste utgivna titel heter Gunne, sax, påse (Pamflett 2021).

Lämna ett svar