Drottninggatan 6, fredag 3 september kl. 19.00
Författaren, poeten, översättaren, litteraturkritikern och “poesigeneralen” Lasse Söderberg debuterade 1952. Så här 69 år senare, när han har ett trettiotal diktsamlingar i bagaget, vilka samsas med ett femtiotal översättningar och otaliga redaktionella projekt, vill vi på Anti (här har han förstås också hunnit göra oförglömliga avtryck) fira Lasses långa litterära liv. Visst ja, ett tjugotal priser har han dessutom tilldelats. Kvantiteternas kväll, således, men självklart även kvalitetens – vi ställer ut ett generöst urval böcker under kvällen och lyssnar till Jonas Ellerström – som lyckligtvis haft med Söderberg att göra sedan förlaget ellerströms grundades år 1983 – i samtal med huvudpersonen om det myckna bokskrivandet. Anekdoter och avslöjanden utlovas. Väl mött!

Evenemanget börjar strax efter sju, dörrarna öppnas ungefär 18.30. Sittande publik. Kom i tid!

Lämna ett svar