Inkonst 15:e augusti kl. 18.30

Fri entré – anmäl dig här: https://secure.tickster.com/sv/nwjbl3wnat7p9wx/selectevent

Anti och PAGE 28 fortsätter sin gemensamma evenemangsserie om radikala och inflytelserika, queera texter. Denna gång kommer Audre Lordes samlade verk att stå i fokus. Judith Kiros och Shadi Angelina Bazeghi är inbjudna för att tolka, reagera och agera på hennes ord och gärning, för att vi gemensamt ska kunna utforska vad Lordes texter ha för relevans och effekter i dag. Shadi Angelina Bazeghi ger även en introduktion till Audre Lordes liv, kamp och skrift. Audre Lorde (1934-1992) var en amerikansk poet, essäist och teoretiker som arbetade både skönlitterärt och akademiskt med frågor som rör ras, klass, sexualitet och kön. Hennes samlade verk innefattar allt från lesbisk kärlekspoesi till skarpsynta och inflytelserika texter om makt och strukturell rasism.

Judith Kiros (1989) är en svensk poet och journalist. Hon debuterade 2020 med “O” som tar sin utgångspunkt i Shakespeares “Othello” och undersöker, genom en hybrid av essä och dikt, teman som svarthet och kön i Sverige idag.

Shadi Angelina Bazeghi (1974) är en dansk-iransk poet och översättare som bland annat har översatt Audre Lorde till danska. Hon debuterade med “Vingeslag” 2015 och förra året publicerades hennes senaste diktsamling “Flowmatic”. Med sig på scen har hon författarna Fatuma Awil och Lesley-Ann Brown.

Anti är en litterär salong & kulturscen, ett förlag och en bokhandel/antikvariat med två adresser i Malmö. Vi producerar och arrangerar året om evenemang med internationella och lokala medverkande. Som förlag ger vi ut poesi, essäistik och prosa i original och i översättning.

PAGE 28 är en Malmöbaserad kulturförening för HBTQ-personer och driver sedan maj 2021 Sveriges enda HBTQ-bokhandel på Mitt Möllan. Vi är en mötesplats, queer kulturscen och ett efterlängtat andningshål i cisheterobruset.
https://www.pagekulturscen.se/

This event is a part of the Inkonst WorldPride program. We only take card as payment

INKONST Bergsgatan 29, Malmö
www.inkonst.com/event/world-pride

We follow the recommendations and regulations from the authorities to ensure a safe environment at our events.

Lämna ett svar