Hantverkaregatan 20, 19 juni kl. 17.00

fäll ner arket
kliv fram på scenen
ett golv ligger här

I Antii ligger ett golv, mönstermålat och gråfläckat, sen gammalt men nyupptäckt. Ligger platt som en tanke. Rummet är scenen och publiken är utanför. Rösten är på gatan och poeten bakom glas. Boksidan är en scen i dikten Liv. Det är där man befinner sig. Den publicerades i boken På era platser 2004, som belönades med litteraturpris och häpna recensioner (även med tveksamma, förstås). Den är lurig – försåtlig, skrev någon – i sin inbjudan till allegorisk omkodning. Handlar livet om golv? Man skelar.

HAR DU NÅGON
GÅNG FRÅGAT DIG
VARFÖR GOLVET FINNS?

Vi inleder en följetong på Antii med Anna Hallbergs uppläsning av Liv. Serien Antifeuilleton är omläsningar, återtaganden av dikter vi läst i tysthet på biblioteket eller mumlande i ensamhet eller högt för andra. Istället för nostalgi: upprepning. Rekonstruktion.

Detta är ett gratis, publikt evenemang, utomhus. Vi ber er att ta hänsyn till varandra. Evenemanget genomförs med stöd av Malmö stad och Kulturrådet.

Lämna ett svar